Zöldséggolyók
- 28 percKonyhaidő
- 59 percNincs tennivaló
- 87 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
Összetevők
- 120 g padlizsán
- 140 g sárgarépa
- 120 g karfiol rózsák
- 1x nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál zsíros mustár
- 30 g finom zabpehely
- 50 g fehér búzafinomliszt
- 1 teáskanál őrölt édes paprika
- 2 evőkanál friss petrezselyemlevél (apróra vágni)
- 2 evőkanál napraforgóola
- 420 g babkonzerv paradicsommártásban
- 100 ml víz
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Vágd a padlizsánt nagyobb darabokra, a répát hámozd meg és vágd nagyobb darabokra, a karfiolt bontsd rózsáira. Az így előkészített zöldséget tedd egy közepes fazékba, önts rá vizet és főzd puhára (25–30 perc közepes lángon).
A megfőtt zöldséget szűrd le és hagyd kicsit hűlni a fazékban (kb. 10–15 perc).
Amíg fő a zöldség, vágd apróra a hagymát és törd át a fokhagymát. Tedd a kihűlt zöldségre és villával nyomd apró darabokra. Az olajon, a babon és a vizen kívül add hozzá a maradék hozzávalókat, ízesítsed sóval, borssal, majd gyúrj 16 egyforma méretű golyót.
Egy közepesen nagy és mély serpenyőben melegítsd meg viszonylag nagy lángon az olajat, a golyókat pedig süsd aranybarnára (1–2 percig mindkét oldalukat).
Majd öntsd a golyókra a paradicsomos babkonzervet és 100 ml vizet. Fedd le a serpenyőt, majd főzd 8–12 percig, amíg a mártás besűrűsödik. Melegen tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal