KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Vágd a padlizsánt nagyobb darabokra, a répát hámozd meg és vágd nagyobb darabokra, a karfiolt bontsd rózsáira. Az így előkészített zöldséget tedd egy közepes fazékba, önts rá vizet és főzd puhára (25–30 perc közepes lángon).

2

A megfőtt zöldséget szűrd le és hagyd kicsit hűlni a fazékban (kb. 10–15 perc).

3

Amíg fő a zöldség, vágd apróra a hagymát és törd át a fokhagymát. Tedd a kihűlt zöldségre és villával nyomd apró darabokra. Az olajon, a babon és a vizen kívül add hozzá a maradék hozzávalókat, ízesítsed sóval, borssal, majd gyúrj 16 egyforma méretű golyót.

4

Egy közepesen nagy és mély serpenyőben melegítsd meg viszonylag nagy lángon az olajat, a golyókat pedig süsd aranybarnára (1–2 percig mindkét oldalukat).

5

Majd öntsd a golyókra a paradicsomos babkonzervet és 100 ml vizet. Fedd le a serpenyőt, majd főzd 8–12 percig, amíg a mártás besűrűsödik. Melegen tálald.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára