Marharaguleves
- 30 percKonyhaidő
- 122 percNincs tennivaló
- 152 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 200 g sárgarépa
- 300 g nyers burgonya (B-típusú főző)
- 500 g marhahúsleveskocka gulyásleveshez (kb. 3 cm-es kockákra vágva)
- 3x közepes vöröshagyma (3× kb. 100 g)
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál napraforgóola
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2 l marhahúsleves (vagy víz és minőségi húsleveskocka)
- 3 darab szárított babérlevél
- só
- bors
Elkészítés
Hámozd meg a répát és a krumplit, majd vágd kockára (kb. 3 cm × 3 cm). Ugyanekkorára vágd a húst is. A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg és vágd durvára.
Egy nagyobb fazékban melegítsd meg az olajat, tedd rá a húst, sózd, borsozd meg, és nagy lángon pirítsd 3–4 percig, hogy a hús összehúzódjon. Majd tedd ki a húst a fazékból egy tálba, tedd a fazékba a hagymát, és takarék lángon dinszteld üvegesre 3–4 percig.
Majd tedd a fazékba a fokhagymát és a paradicsompürét, és dinszteld még 30–60 másodpercig. Ezután öntsd a keverékre az alaplevet, tedd bele a megpirított húst, répát, krumplit és a babérlevelet. Fedő alatt főzd 1,5–2 órán át takarék lángon. Végül ízesítsed sóval, borssal, és tálalhatod.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal