Citromos kuglóf
- 20 percKonyhaidő
- 235 percNincs tennivaló
- 255 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 8 adagAdagok száma
Összetevők
- 200 g vaj szobahőmérsékletű
- 250 g fehér kristálycukor
- 4x tojás (M-es méret)
- 300 g fehér búzafinomliszt
- 30 g kukoricakeményítő
- 12 g sütőpor
- 3 evőkanál citromhéj
- 150 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál citromlé
- 150 g porcukor
Elkészítés
Először egy nagyobb tálban keverd habosra a vajat és a cukrot konyhai robottal vagy kézi habverővel. Majd egyenként keverd bele a tojásokat (4–5 perc nagy teljesítményű habverővel).
Hevítsd a sütőt 180 °C-ra és készíts elő szilikon kuglóf formát (⌀ kb. 25 cm).
A tálba szórd bele a lisztet, a keményítőt és a sütőport. Adj hozzá egy csipet sót és a citromhéjat, majd keverd össze. Végül keverd hozzá a tejet. A kész keveréket öntsd az előkészített formába és süsd 55–65 percig 175–180 °C-on.
Ha megsült a kuglóf, vedd ki a sütőből és még kb. 30 percig hagyd a formában. Majd óvatosan fordítsd ki belőle, és egészben hagyd kihűlni (1–2 óra).
Addig készítsd el az öntetet: Egy kisebb tálba öntsd bele a citromlevet, és mikrohullámú sütőben melegítsd 20–30 másodpercig 750 W-on. Majd add hozzá a cukrot és keverd csomómentesre.
A kész öntetet öntsd a kuglófra és hagyd megdermedni (15–20 perc), azután tálalhatod.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal