KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Egy nagyobb fazékban forralj fel elegendő vizet és sózd meg. Amint forrni kezd, tedd bele a tésztát és főzd közepes lángon 10–12 percig, roppanósra („al dente“). Főzés után merjél ki a vízből kb. 200 ml-t, tedd félre, majd szűrd le a tésztát.

2

Amíg fő a tészta, vágd finomra a hagymát és törd át a fokhagymát. A csirkét vágd kis csíkokra, majd ízesítsd sóval, borssal.

3

Egy mélyebb serpenyőben nagylángon melegítsd meg az olajat és süsd meg benne az előkészített csirkehúst. Süsd 5–8 percig, hogy majdnem kész legyen a hús. Majd vedd ki a húst a serpenyőből egy tálba. Állítsd kisebbre a lángot, tedd a serpenyőbe a hagymát, és 1–2 percig dinszteld.

4

Majd tedd hozzá a fokhagymát és dinszteld még 1 percig. Majd tedd bele a tejszínt és a csirkét, mérsékelt lángon főzd még át 1–2 percig. Ezután keverd hozzá a tésztát és szükség szerint önts hozzá kb.150–200 ml-t a tészta vizéből, hogy finomabb legyen a mártás.

5

Állandó kevergetés mellett hagyd felolvadni a sajtot (1–2 perc). Végül zárd el a lángot, szórd a tésztára petrezselymet, és máris tálalhatod.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

ZelenecGirl
16. október 2022

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára