Krémes tészta csirkével
- 29 percKonyhaidő
- 22 percNincs tennivaló
- 51 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 300 g száraz fehérbúza penne tészta
- 2x közepesen nagy hagyma (2× 90 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g csirkemell
- 3 evőkanál napraforgóola
- 400 ml főzőtejszín (12 % zsírtartalom)
- 150 g eidami sajt (finomra reszelve)
- só
- bors
Elkészítés
Egy nagyobb fazékban forralj fel elegendő vizet és sózd meg. Amint forrni kezd, tedd bele a tésztát és főzd közepes lángon 10–12 percig, roppanósra („al dente“). Főzés után merjél ki a vízből kb. 200 ml-t, tedd félre, majd szűrd le a tésztát.
Amíg fő a tészta, vágd finomra a hagymát és törd át a fokhagymát. A csirkét vágd kis csíkokra, majd ízesítsd sóval, borssal.
Egy mélyebb serpenyőben nagylángon melegítsd meg az olajat és süsd meg benne az előkészített csirkehúst. Süsd 5–8 percig, hogy majdnem kész legyen a hús. Majd vedd ki a húst a serpenyőből egy tálba. Állítsd kisebbre a lángot, tedd a serpenyőbe a hagymát, és 1–2 percig dinszteld.
Majd tedd hozzá a fokhagymát és dinszteld még 1 percig. Majd tedd bele a tejszínt és a csirkét, mérsékelt lángon főzd még át 1–2 percig. Ezután keverd hozzá a tésztát és szükség szerint önts hozzá kb.150–200 ml-t a tészta vizéből, hogy finomabb legyen a mártás.
Állandó kevergetés mellett hagyd felolvadni a sajtot (1–2 perc). Végül zárd el a lángot, szórd a tésztára petrezselymet, és máris tálalhatod.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal