Darálthúsos paradicsomszósz tésztához
- 47 percKonyhaidő
- 24 percNincs tennivaló
- 71 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 200 g bulva zeller
- 150 g sárgarépa (kb. 1 nagyobb darab)
- 1x nagy vöröshagyma
- 30 g vaj
- 20 ml olívaolaj
- 300 g darált marhahús
- 2x szárított babérlevél (elhagyható)
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 3 gerezd fokhagyma (finomra reszelve)
- 30 g paradicsompüré
- 600 ml marhahúsleves (vagy víz és minőségi húsleveskocka)
- 220 g szeletelt paradicsomkonzerv
- 1 maroknyi friss bazsalikom (apróra vágni)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Először készítsd el a zöldségeket: Hámozd meg, kockázd apróra és egy tálban keverd össze a zellert, a répát és a hagymát.
Nagy lángon forrósítsd fel a vajat és az olívaolajat egy nagyobb fazékban. Ha az olaj felforrósodott, tedd a serpenyőbe a darált marhahúst, és nagy lángon pirítsd 6–7 percig. Közben fakanállal kevergesd a húst, hogy ne álljon össze.
A szükséges idő leteltével add hozzá a felvágott zöldségeket, a babérlevelet, az oregánót, a fokhagymát és a paradicsompürét. Folyamatos kevergetés mellett, nagy lángon párold 5–6 percig. Ezután sózd és borsozd meg a keveréket, öntsd hozzá az erőlevest és a darabolt paradicsomot.
Vedd le a lángot közepes fokozatra, a fazekat takard le fedővel, és 40–45 percig hagyd főni a szószt.
Amint a folyadék nagy része elfőtt és a keverék besűrűsödött, kapcsold ki a tűzhelyet, keverd a szószhoz az apróra vágott friss bazsalikomot, és tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal