Gnocchi paradicsommártással és parmezánnal
- 13 percKonyhaidő
- 2 percNincs tennivaló
- 15 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 3 gerezd fokhagyma (áttörve vagy finomra reszelve)
- 400 g szeletelt paradicsomkonzerv
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 100 ml zöldségalaplé (vagy víz)
- 1 teáskanál olasz fűszerkeverék (szárított bazsalikom vagy oregánó)
- 500 g gnocchi
- 100 g mozzarella (durvára reszelve)
- 50 g parmezán (finomra reszelve)
- 1 maroknyi friss bazsalikom (elhagyható)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Mély serpenyőbe tedd bele az olajat és a vajat, majd melegítsd meg közepes lángon. Amint felforrósodik, tedd rá a fokhagymát és dinszteld 30 másodpercig.
Tedd a serpenyőbe a paradicsomot, a paradicsompürét, az alaplét (vagy vizet) és az olasz fűszert, majd keverd össze.
Keverd hozzá a gnocchit. Gyakori kevergetés mellett főzd, hogy ne kapjon oda (kb. 5–7 perc). A mártás besűrűsödik, mert a gnocchi kiereszti a keményítőt.
Kóstold meg a gnocchit, és ha megfőtt, keverd hozzá a mozzarellát, a parmezánt és a bazsalikomot, majd addig főzd, amíg a sajt megolvad. Ízlés szerint ízesítsed sóval, borssal, és máris tálalhatod.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal