Raznicás tál
- 30 percKonyhaidő
- 40 percNincs tennivaló
- 70 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 6 adagAdagok száma
Összetevők
- 500 g sertésborda (tokánnyal is helyettesíthető)
- 2x sertés kolbász (legalább 90%-os hústartalom)
- 150 g angolszalonna (szeletekre vágva)
- 2 evőkanál grillfűszer
- 5 evőkanál napraforgóola
- 1x nagy zöldpaprika (kb. 240 g)
- 1x nagy pirospaprika (kb. 240 g)
- 1x nagy sárgapaprika (kb. 240 g)
- 3x nagy vöröshagyma (3 × cca 130 g)
- só
- bors
Elkészítés
Hevítsd a sütőt 185 °C-ra, készíts elő sütőtálat és béleld ki sütőpapírral.
A húst vágd nagyobb kockákra, a kolbászt vastag karikákra, a szalonnaszeleteket pedig harmadold. Mindezt tedd a sütőtálba, szórd meg grill fűszerkeverékkel, csorgass rá 2 evőkanál olajat és keverd össze.
A paprikákat vágd nagyobb darabokra, a hagymákat felezd el, majd a feleket harmadold. Az összes zöldséget tedd hozzá, csöpögtesd rá a maradék olajat, és ízesítsd sóval, borssal.
Keverj össze mindent, ami a sütőtálban van és ellenőrizd, hogy a hús és a zöldség mindenhol fűszeres lett-e. Ezután a sütőtálat tedd az előmelegített sütőbe, és süsd 35–40 percig 180–185 °C-on.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal