KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

A csicseriborsó konzervnek szűrd le a levét, majd folyóvíz alatt öblítsd le. A hagymát hámozd meg, és a vágd apró kockára a paprikával és a cukkinivel együtt (a cukkinit ne hámozd meg szeletelés előtt). A fokhagymát vágd apróra.

2

Egy nagyobb, mély serpenyőben nagy lángon melegíts meg 3 evőkanál napraforgóolajat. Majd tedd a serpenyőbe a leöblített csicseriborsót, szórd rá a sót és a borsot és süsd 2–3 percig nagy lángon.

3

Ezután tedd a serpenyőbe a szeletelt hagymát, paprikát, cukkinit és fokhagymát, majd süsd további 2–3 percig nagy lángon. Majd tedd közepesre a lángot, és süsd a keveréket további 8–10 percig, amíg a zöldség megpuhul.

4

Ha a zöldség megpuhult, keverd bele a szeletelt mentát és a citromlevet, ízesítsed sóval borssal, majd vedd le a serpenyőt a lángról és keverd meg a tartalmát.

5

Most készítsd el a tükörtojást: vegyél elő egy nagyobb, tiszta serpenyőt, (legjobb a tapadásmentes), önts bele 1 evőkanál napraforgóolajat, és melegítsd meg. Majd üsd a serpenyőbe egymás mellé mind a három tojást úgy, hogy ne sérüljön meg a sárgájuk, és mérsékelt lángon süsd addig, amíg a fehérje megdermed (kb. 3–4 perc).

6

A sült csicseriborsós-zöldséges keveréket oszd szét 3 tányérba, és minden adag tetejére tegyél óvatosan egy tükörtojást.

TIP
Tükörtojás helyett kipróbálhatod a buggyantott tojást.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára