Zöldséges csicseriborsó
- 28 percKonyhaidő
- 15 percNincs tennivaló
- 43 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 3 adagAdagok száma
Elkészítés
A csicseriborsó konzervnek szűrd le a levét, majd folyóvíz alatt öblítsd le. A hagymát hámozd meg, és a vágd apró kockára a paprikával és a cukkinivel együtt (a cukkinit ne hámozd meg szeletelés előtt). A fokhagymát vágd apróra.
Egy nagyobb, mély serpenyőben nagy lángon melegíts meg 3 evőkanál napraforgóolajat. Majd tedd a serpenyőbe a leöblített csicseriborsót, szórd rá a sót és a borsot és süsd 2–3 percig nagy lángon.
Ezután tedd a serpenyőbe a szeletelt hagymát, paprikát, cukkinit és fokhagymát, majd süsd további 2–3 percig nagy lángon. Majd tedd közepesre a lángot, és süsd a keveréket további 8–10 percig, amíg a zöldség megpuhul.
Ha a zöldség megpuhult, keverd bele a szeletelt mentát és a citromlevet, ízesítsed sóval borssal, majd vedd le a serpenyőt a lángról és keverd meg a tartalmát.
Most készítsd el a tükörtojást: vegyél elő egy nagyobb, tiszta serpenyőt, (legjobb a tapadásmentes), önts bele 1 evőkanál napraforgóolajat, és melegítsd meg. Majd üsd a serpenyőbe egymás mellé mind a három tojást úgy, hogy ne sérüljön meg a sárgájuk, és mérsékelt lángon süsd addig, amíg a fehérje megdermed (kb. 3–4 perc).
A sült csicseriborsós-zöldséges keveréket oszd szét 3 tányérba, és minden adag tetejére tegyél óvatosan egy tükörtojást.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal