Zöldfűszeres csiperke fokhagymával és hagymával
- 17 percKonyhaidő
- 6 percNincs tennivaló
- 23 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 3 adagAdagok száma
Összetevők
Elkészítés
Tisztítsd meg a csiperkét, és vágd fel negyedekre. Tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre a hagymát és a fokhagymát. A metélőhagymát aprítsd fel, a citromhéjat finom reszelőn reszeld le.
Vegyél elő egy serpenyőt, öntsd bele az olívaolajat, és nagy lángon forrósítsd fel. Szórd a serpenyőbe a csiperkét, és nagy lángon pirítsd 3-4 percig.
A gombához add hozzá a hagymát és a fokhagymát, az egészet pirítsd nagy lángon további 2 percig.
Amint a hagymás-fokhagymás csiperke elkészült, kapcsold ki alatta a tűzhelyet. A serpenyő tartalmát ízesítsd sóval, borssal, az apróra vágott metélőhagymával, majorannával, kakukkfűvel, valamint a citrom héjával és levével. Jól keverd át.
A kész ételt hagyd legalább 4 percig állni a serpenyőben, majd tálalhatod.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal