A kosár üres
Zabkása
- 14 percKonyhaidő
- 0 percNincs tennivaló
- 14 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
A zabkása alapreceptjét megtalálod itt lent, de a varázsa abban rejlik, hogy mit teszel rá! Mézet, diófélét, fahéjat, kedvelt gyümölcsödet - ez biztosan mind van otthon, zsupsz, már mehet is a kásába. De meg kell kérdeznünk: az édes vagy a sós reggeli pártján állsz?
Összetevők
2 adag
- 15 g vaj
- 20 g fehér kristálycukor (mézzel pótolható)
- 100 g finom zabpehely
- 500 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
Elkészítés
1
Olvaszd meg a vajat egy lábasban közepes lángon.
2
Ha a vaj megolvadt, tedd bele a cukrot, a zabpelyhet, majd állandó kevergetés mellett süsd 4–5 percig közepes lángon, amíg a cukor teljesen elolvad és világos karamell keletkezik.
3
Majd öntsd rá a tejet, és állandó kevergetés mellett, 5-6 percig közepes lángon főzd a kását, hogy besűrűsödjön.
4
Ha a kása elég sűrű, zárd el a gázt és a kását két részre osztva tálald.
TIP
A kását ízesítheted őrölt fahéjjal, kardamommal, szeletelt gyümölccsel vagy dióval.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal