A kosár üres
Uborkasaláta
- 10 percKonyhaidő
- 13 percNincs tennivaló
- 23 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Uborka, ecet, cukor, só – másra nincs is szükség! És ha több ecet löttyen bele? Nem baj, elég egy kis vizet tenni hozzá.
Összetevők
4 adag
- 2x kígyóuborka (2× 300 g)
- 50 ml víz
- 1,5 evőkanál erjesztett szeszes ecet (8%)
- 3 evőkanál fehér kristálycukor
- só
Elkészítés
1
Az uborkát most meg és reszeld durvára egy nagyobb tálba. Tedd bele a sót és 5–10 percig hagyd állni, hogy az uborka levet eresszen.
2
Ezután tedd a tálba a vizet, az ételecetet és a cukrot, majd keverd össze. 2–3 percig hagyd állni, majd újra keverd össze, hogy a cukor elolvadjon. Ízlés szerint sózd meg.
3
A kész uborkasalátát tálkákba osztva tálald.
TIP
Ha „megszalad“ a kezed ízesítéskor, elég egy kis vizet tölteni a salátába.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal