Tonhalas tésztasaláta
- 10 percKonyhaidő
- 22 percNincs tennivaló
- 32 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 200 g tetszőleges száraztészta
- 150 g avokádó (meghámozni)
- 1 maroknyi friss bazsalikom
- 150 g görög joghurt (10%-os zsírtartalom)
- 1 közepes citrom leve és héja
- 200 g kígyóuborka (kockára vágva)
- 150 g piros kaliforniai paprika (kockára vágva)
- 150 g koktélparadicsom (negyedekre vágni)
- 40 g újhagyma (apróra vágva)
- 300 g tonhalfilé a saját levében (leszűrve)
- só
- bors
Elkészítés
Egy nagyobb fazékban nagylángon forralj fel vizet és sózd meg. Amint forrni kezd a víz, tedd a tésztát a fazékba és nagylángon főzd 15–16 percig. Majd szűrd le a tésztát, és folyóvíznél hűtsd le.
Amíg a tészta fő, készíts elő egy nagyobb tálat. Tedd bele a hámozott avokádót, a bazsalikomot, a joghurtot, a sót, a borsot, a citrom levét és héját, majd botmixer segítségével turmixold finomra. Ezután tedd hozzá az uborkát, a paprikát, a koktélparadicsomot, az újhagymát, a tonhalat és a megfőtt tésztát, és az egészet alaposan keverd össze.
A kész salátát tetszőleges adagokra osztva tálald.
A saláta zárt edényben 3–4 napig áll el a hűtőben.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal