Töltöttpaprika paradicsommártással
- 30 percKonyhaidő
- 62 percNincs tennivaló
- 92 percÖsszesen
- közepesen nehézNehézségi fok
- 5 adagAdagok száma
Összetevők
- 100 g fehérhagyma (meghámozva és kb. 1 cm-es kockákra aprítva)
- 150 g sárgarépa
- 70 g gyökérpetrezselyem
- 100 g bulva zeller
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 teáskanál fehér kristálycukor
- 1 evőkanál kovászos borecet (fehér borecet is lehet)
- 40 g paradicsompüré
- 3x szárított babérlevél
- 1x egész fahéj
- 400 ml víz
- 250 g szeletelt paradicsomkonzerv
- 5x étkezési paprika ()
- 100 g angolszalonna
- 150 g darált marhahús
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só
- bors
Elkészítés
Először hámozd meg a hagymát, a répát, a petrezselyemgyökeret és a zellert, majd vágd 1 cm × 1 cm-es apró kockákra.
Egy nagyobb fazékban közepes lángon melegítsd meg a napraforgóolajat, majd tedd bele az apróra vágott hagymát, répát, petrezselyemgyökeret és zellert, majd pirítsd 8-9 percig közepes lángon.
Ha letelt a megadott idő, tedd hozzá a cukrot, az ecetet, a paradicsompürét, a babérlevelet és a fahéjat, majd állandó kevergetés mellett pirítsd még egy percig. Végül tedd hozzá hozzá a vizet, a szeletelt paradicsomot, a sót és a borsot, és az egészet főzd 10-11 percig közepes lángon.
Amíg fő a paradicsommártás, hevítsd a sütőt 200–205 °C-ra, és készíts elő egy 30 cm × 40 cm-es sütőtálat.
Készítsd elő a paprikát, vágj le kb. 1 cm-t a kocsányos végéből, vedd ki a magházát és öblítsd le. Egy nagyobb tálba tedd bele a vékony csíkokra vágott angolszalonnát.
A szalonnához add hozzá a darált húst, az őrölt köménymagot, a sót és a borsot, majd az egészet jól keverd össze. A kész keverékkel töltsd meg a paprikákat.
Amint kész a mártás, zárd el a lángot, és a fazék tartalmát öntsd az előkészített sütőtálba. A mártásba helyezd bele a megtöltött paprikákat. Ezután tedd a sütőtálat az előmelegített sütőbe és süsd 45–50 percig 200–205 °C-on.
A jelzett idő eltelte után vedd ki a sütőtálat a sütőből, majd adagokra osztva tálald a paprikát és a mártást.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal