KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Vegyél elő egy közepes méretű fazekat, töltsd meg elegendő mennyiségű vízzel, a vizet sózd meg és forrald fel.

2

Amíg a víz melegszik, vágd ki a fehérkáposzta-levelek vastag, eres részét. A hagymát tisztítsd meg és aprítsd fel, 4 fokhagymagerezdet hámozz meg és nyomj át fokhagymanyomón.

3

Amint a víz felforrt, tedd bele az előkészített káposztaleveleket, és főzd őket 10-15 másodpercen át – ezt az eljárást blansírozásnak nevezzük. Vedd ki a káposztaleveleket a fazékból, és csepegtesd le őket.

4

Vegyél elő egy közepes méretű keverőtálat, és tedd bele a darált húst. Keverd össze a felaprított hagymával, az áttört fokhagymával és az őrölt fűszerpaprikával, ízesítsd sóval és borssal.

5

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és vegyél elő egy kerek, 20 cm-es átmérőjű sütőformát (vagy egy szögletes, 15 cm × 20 cm méretűt).

6

Öntsd a sütőformába a darabolt paradicsomot. A maradék 2 fokhagymagerezdet is hámozd meg, és nyomd át fokhagymanyomón. A cukorral és az olívaolajjal együtt add hozzá a paradicsomszószhoz. Ízesítsd sóval és borssal, keverd össze, és tedd félre.

7

A munkafelületen fektesd egymás mellé a káposztaleveleket, és az alsó, gömbölyded részükben oszd szét a fűszeres darált húst. Mindegyik levélnél kövesd a következő lépéseket.

8

A káposztalevél oldalsó részét hajtsd rá a húsra. Utána a levél alsó részét is hajtsd rá a húsra, alulról felfelé, végül pedig göngyöld össze a levelet. Az így összegyöngyölt káposztaleveleket tedd a paradicsomos szószba a nyitott oldalukkal lefelé.

9

Ha az összes töltött káposzta belekerült a sütőformába, takard le fedővel vagy alufóliával, és 180–185 °C-os hőmérsékleten 55–60 percig süsd az ételt.

TIP
A sütés előtt a töltött káposztákat újhagyma szárával is körbetekerheted (amelyeket előtte szintén gyorsan blansíroztál), hogy a töltött káposzták jobban egyben maradjanak, és szebben mutassanak. A tálalás előtt díszítés gyanánt darált chilivel is megszórhatod a gombócokat. Ha különlegesebb ételre vágysz, akkor a káposzta helyett kelkáposzta levelét is használhatod.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára