Töltött cukkini
- 23 percKonyhaidő
- 25 percNincs tennivaló
- 48 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 8 adagAdagok száma
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A csiperkét hámozd meg, és darabold 1×1 cm-es kockákra.
Vágd le a cukkini szárát, majd hosszában vágd ketté. Egy evőkanállal vájd ki a közepét (csak a rostos részt, amely a magokat tartalmazza), és vágott felükkel lefelé fektesd a cukkinit az előkészített tepsire. 180–190 °C-os hőmérsékleten 15 perc alatt süsd puhára.
Amíg a cukkini sül, egy serpenyőben, közepes lángon forrósítsd fel az olajat. Add hozzá a hagymát és párold puhára (5 perc). Ezután szórd a hagymára a gombát, és időnként megkeverve párold körülbelül 10 percig. Add hozzá a fokhagymát, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot, tedd félre a keveréket.
Vedd ki a cukkinit a sütőből, és fordítsd vágott felével felfelé. A kész gombás keveréket oszd szét a cukkinikben: egy evőkanállal töltsd a vájatba, ahonnan kiszedted a magokat. Ezután tedd vissza a cukkiniket a sütőbe, és süsd őket 10 percig. Ha megsült, vedd ki a sütőből, és mindegyik cukkinihajót szórd meg sajttal. Tedd vissza őket a sütőbe, és süsd addig, amíg a sajt megolvad (erre 4–5 perc elég).
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal