Tojássaláta
- 8 percKonyhaidő
- 51 percNincs tennivaló
- 59 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
Elkészítés
Először közepes lángon, egy kisebb fazékban forralj vizet. Amikor a víz forrni kezd, tedd bele a tojásokat, és 11 percig főzd őket közepes lángon. A megfőtt tojásokat hideg vízben hűtsd le legalább szobahőmérsékletűre.
Amint a megfőtt tojások lehűltek, hámozd meg és negyedeld fel őket.
Ezután vegyél elő egy nagyobb keverőtálat, és tegyél bele 2 evőkanál majonézt, 1 evőkanál mustárt, 1 evőkanálnyit az uborka levéből, az újhagyma finomra aprított zöldjét, a vékony karikákra vágott paradicsomot, a vékony karikákra vágott hagymát és a vékony karikákra vágott savanyú uborkát. Az egészet keverd össze, majd sózd és borsozd.
Végül a felnegyedelt tojásokat is tedd bele a tálba, és óvatosan keverd át a salátát úgy, hogy a tojásokat ne törd össze.
A kész salátát hagyd legalább 30 percen át állni a hűtőben.
Miután eleget állt, a salátát oszd megfelelő méretű adagokra, és tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal