Tojásos krumpli
- 20 percKonyhaidő
- 38 percNincs tennivaló
- 58 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 3 adagAdagok száma
Elkészítés
Először hevítsd a sütőt 200–210 °C-ra és vegyél elő egy olyan serpenyőt, amit a sütőbe is betehetsz. (min. ⌀ 27 cm).
Mosd meg a krumplit, hámozd meg és vágd kockákra (1 cm × 1 cm).
A feldarabolt krumplit tedd egy nagyobb tálba a pardicsompürével, az olivaolajjal, az őrölt füstöltpaprikával, az oregánóval, sóval és borssal, és az egészet jól keverd össze. A krumplis keveréket tedd a serpenyőbe, majd a serpenyőt tedd a 200–210 °C-ra előmelegített sütőbe. Süsd 35–40 percig.
Kb. 9–8 perccel a sütés befejezése előtt vedd ki a serpenyőt a sütőből, a krumplik közt mélyíts ki 3 helyet, és mindegyikbe üsss bele egy tojást.
Majd tedd vissza a serpenyőt a sütőbe és süsd további 7–6 percig 200–210 °C-on.
Sütés után vedd ki a serpenyőt a sütőből, a krumplit oszd adgokra, minden adagra szórj apróra vágott újhagymát, úgy tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Gyors és finom