KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először hevítsd a sütőt 240–245 °C-ra, majd készíts elő egy 30 cm × 40 cm-es sütőtálat.

2

A paprikákat hosszában vágd félbe, vedd ki a magházát, és a félbevágott részével lefelé fordítva tedd a sütőtálba. Majd tedd hozzá a meghámozott fokhagymagerezdeket és a hagymadarabokat.

3

Végül tegyél a zöldségre 2 evőkanál olivaolajat, sót és borsot, és keverd össze az egészet. A zöldséges sütőtálat tedd be az előmelegített sütőbe, és süsd 35–37 percig 240–245 °C-on.

4

Amíg sül a zöldség, egy nagyobb fazékban nagy lángon forralj vizet, sózd meg, és főzd meg benne a tésztát (16–17 perc közepes, majdnem nagy lángon). Ha megfőtt a tészta, szűrd le, majd folyóvíznél hűtsd le.

5

Ezután vágd a csirkehúst kis kockákra, és közepes lángon melegítsd meg serpenyőben a 2 evőkanál olivaolajat. Amint az olaj felforrósodik, tedd rá a csirkehúst, sózd, borsozd meg, tegyél rá chilipaprikát, és gyakori kevergetés mellett pirítsd 9–10 percig közepes lángon. Majd zárd el a gázt és hagy még ott a húst.

6

Ha megsült a zöldség, vedd ki a sütőből, és készíts elő egy nagy tálat. A sült paprikát hámozd meg, és a többi zöldséget is tedd a tálba. Tedd a tálba a tejszínes sajtot, joghurtot, sót, borsot és a citromlevet, majd botmixerrel turmixolt finomra. Ezután tedd a tálba a tésztát, a csirkehúst, a madársalátát és az újhagymát, majd keverd össze az egészet.

7

A kész salátát adagokra szétosztva tálald.

TIP
A salátát célszerű legalább 2 órán át lezárt edényben hűteni.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára