KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először tisztítsd meg az összes epret. Ezután 4 epret vágj vastagabb szeletekre, majd tedd félre őket. A többi epret negyedeld fel, tedd őket egy kisebb keverőtálba, és villával nyomkodd szét. A szétnyomkodott epret keverd el 30 g cukorral, és egyelőre tedd a hűtőbe.

2

Egy magas falú edényben verd habbá a tejszínt a vaníliás cukorral, ami körülbelül 2–3 percet vesz igénybe a habverő legmagasabb fokozata mellett.

3

Készíts elő 2 poharat (egyenként 250 ml-eseket), és oszd el bennük a hűtőből kivett eper ⅓-át. Ezután az eperrétegeken oszd el a kész tejszínhab ½-ét. A tejszínhabrétegeken oszd el a szétnyomkodott eper további ⅓-át, majd a maradék tejszínt, végül a maradék cukrozott epret. A tetején oszd el a felszeletelt epret.

4

A poharakat tedd a hűtőbe, hűtsd a tejszínhabos epret legalább 30 percen át, és ezután tálald.

TIP
Tálalás előtt díszítsd a tejszínhabos epret friss mentával. A cukorral elkeverendő epret nem muszáj szétnyomkodnod, fel is kockázhatod – ilyenkor viszont a cukrozott epret hagyd hosszabb ideig (legalább 1 órán át) a hűtőben, mielőtt a poharakba rétegeznéd.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára