Tejszínhabos eper
- 12 percKonyhaidő
- 30 percNincs tennivaló
- 42 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
Összetevők
Elkészítés
Először tisztítsd meg az összes epret. Ezután 4 epret vágj vastagabb szeletekre, majd tedd félre őket. A többi epret negyedeld fel, tedd őket egy kisebb keverőtálba, és villával nyomkodd szét. A szétnyomkodott epret keverd el 30 g cukorral, és egyelőre tedd a hűtőbe.
Egy magas falú edényben verd habbá a tejszínt a vaníliás cukorral, ami körülbelül 2–3 percet vesz igénybe a habverő legmagasabb fokozata mellett.
Készíts elő 2 poharat (egyenként 250 ml-eseket), és oszd el bennük a hűtőből kivett eper ⅓-át. Ezután az eperrétegeken oszd el a kész tejszínhab ½-ét. A tejszínhabrétegeken oszd el a szétnyomkodott eper további ⅓-át, majd a maradék tejszínt, végül a maradék cukrozott epret. A tetején oszd el a felszeletelt epret.
A poharakat tedd a hűtőbe, hűtsd a tejszínhabos epret legalább 30 percen át, és ezután tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal