A kosár üres
Szuperropogós sült krumpli sajttal
- 10 percKonyhaidő
- 75 percNincs tennivaló
- 85 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Már nincs több ötleted, hogy milyen köretet készíts, pedig a krumpli, a tészta és a rizs már kezd unalmas lenni? Aki szívesen kóstolna egy szuperropogós köretet, az biztosan bele fog szeretni ebbe a sajtos krumpliba is, mert egyszerűen fényűző!
Elkészítés
1
Először forralj fel kiadós mennyiségű vizet. Sózd meg, és főzd meg benne a krumplit (közepes lángon körülbelül 15–20 perc). Ezután melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
2
Töröld szárazra a krumplikat, tedd őket az előkészített tepsire, és egy bögrével jól nyomd szét őket. Keverd össze a vajat az olajjal és az őrölt fűszerpaprikával. Kend meg a krumplikat ezzel a keverékkel (ha marad belőle, akkor egyenletesen öntsd le vele a krumplit). Sózd és borsozd meg.
3
Süsd 175–180°C-on 40–45 percig. Az idő letelte előtt 5 perccel szórd rá a sajtot is, és várd meg, amíg elolvad a sütőben.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal