Szalonnás tojásrántotta
- 15 percKonyhaidő
- 2 percNincs tennivaló
- 17 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
Elkészítés
Vágd vékony csíkokra az angolszalonnát.
Közepes lángon melegítsd meg a serpenyőt. Amint felforrósodott, tedd bele a felszeletelt angolszalonnát, tedd takarékra a lángot, és gyakori kevergetés mellett 5–6 percig pirítsd.
Közben egy kisebb tálban keverd össze a 6 tojást, add hozzá a habtejszínt, az apróra vágott újhagymát, a sót és a borsot, majd kézi habverővel alaposan keverd össze az egészet.
Amint megpirult a szalonna, öntsd rá a tojáskeveréket és keverd össze a serpenyő tartalmát, majd1–2 percig hagyd kislángon sülni.
Ezután zárd el a lángot, a serpenyőt tedd félre, és keverd a tojáshoz a vajat.
Amint felolvad a vaj, oszd adagokra a rántottát, és máris tálalhatod.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal