Sütőtökös zöldségfasírt
- 28 percKonyhaidő
- 7 percNincs tennivaló
- 35 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 6 darabAdagok száma
Összetevők
Elkészítés
Először egy nagyobb keverőtálba reszeld le durva lyukú reszelőn a sütőtököt. Sózd be, és várd meg, amíg levet ereszt (4–5 perc).
Ezután nyomkodd ki a levét. Add hozzá a keverőtálban a lisztet, a petrezselyemzöldet, a tojást, a paprikát és 1 evőkanál olajat. Fokhagymanyomóval nyomd hozzá a fokhagymát, sózd és borsozd, majd az egészet jól keverd össze.
Egy nagyobb serpenyőben (⌀ körülbelül 22 cm) forrósíts fel 1 evőkanál olajat. A fasírtokat alacsony-közepes lángon oldalanként 2–3 perc alatt süsd aranybarnára.
Amint elkészült a zöldségfasírt, keverd ki a mártogatóst: Hámozd meg és magozd ki az avokádót, a húsát tedd egy magas falú edénybe. Add hozzá a citromlevet és a joghurtot, sózd és borsozd. Egy botmixerrel az egészet keverd simára. Tálald a fasírtokat a mártogatóssal.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal