KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Egy Hokkaidó tököt hámozás nélkül vágj 2×2 cm-es kockákra. Hámozd meg és vágd apróra a hagymát.

2

Közepes lángon forrósítsd fel a vajat és az olajat egy fazékban. Ha a zsiradék felforrósodott, tedd a serpenyőbe a hagymát, és időnként megkeverve, közepes lángon pirítsd 4–5 percig.

3

A szükséges idő leteltével add hozzá a sütőtököt, a babérlevelet, a curryfűszert és a fokhagymát. Az egészet pirítsd további 3–4 percig.

4

Ezután öntsd a fazékba a levest, a kókusztejet és a tejszínt. Sózd és borsozd meg, takard le fedővel, és főzd közepes lángon 25–30 percig, amíg a tök megpuhul.

5

Ha a tök puhára főtt, kapcsold ki a tűzhelyet, vedd ki a levesből a babérlevelet, majd botmixerrel turmixold simára.

6

A koriandert vágd durvára. A kész levest oszd megfelelő adagokra. Mindegyik adagra szórj tökmagot, koriandert és chilit, majd tálald a levest.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára