Sütőtökleves
- 32 percKonyhaidő
- 25 percNincs tennivaló
- 57 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 350 g hokkaido tök
- 150 g vöröshagyma
- 40 g vaj
- 20 ml napraforgóolaj
- 1x szárított babérlevél
- 1 teáskanál curry
- 1 gerezd fokhagyma (finomra reszelve)
- 1000 ml zöldségalaplé
- 150 ml kókusztej
- 100 ml főzőtejszín (12%-os zsírtartalom)
- 1 maroknyi friss koriander (kihagyható)
- 30 g pörköletlen, sózatlan tökmag
- 1 evőkanál friss chili (apróra vágva)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Egy Hokkaidó tököt hámozás nélkül vágj 2×2 cm-es kockákra. Hámozd meg és vágd apróra a hagymát.
Közepes lángon forrósítsd fel a vajat és az olajat egy fazékban. Ha a zsiradék felforrósodott, tedd a serpenyőbe a hagymát, és időnként megkeverve, közepes lángon pirítsd 4–5 percig.
A szükséges idő leteltével add hozzá a sütőtököt, a babérlevelet, a curryfűszert és a fokhagymát. Az egészet pirítsd további 3–4 percig.
Ezután öntsd a fazékba a levest, a kókusztejet és a tejszínt. Sózd és borsozd meg, takard le fedővel, és főzd közepes lángon 25–30 percig, amíg a tök megpuhul.
Ha a tök puhára főtt, kapcsold ki a tűzhelyet, vedd ki a levesből a babérlevelet, majd botmixerrel turmixold simára.
A koriandert vágd durvára. A kész levest oszd megfelelő adagokra. Mindegyik adagra szórj tökmagot, koriandert és chilit, majd tálald a levest.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal