Sült krumpli sajtszósszal
- 17 percKonyhaidő
- 15 percNincs tennivaló
- 32 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 3 adagAdagok száma
Összetevők
- 400 g fagyasztott hasábburgonya
- 30 g vaj
- 30 g fehér búzafinomliszt
- 250 ml félzsíros tehéntej
- 100 g cheddar (durvára reszelve)
- só
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra vagy a hasábburgonya csomagolásán feltüntetett hőmérsékletre. Vegyél elő egy tepsit, és béleld ki sütőpapírral.
Terítsd el a tepsin a fagyos hasábburgonyát, és tedd a 200 °C-ra előmelegített sütőbe 16–20 percre, vagy amíg aranybarnára sül. Ha kell, sütés közben forgasd át a burgonyát, hogy minden oldala megpiruljon.
Eközben egy kisebb lábosban készítsd el a sajtszószt. Először is alacsony lángon olvaszd fel a vajat a lábosban. A megolvadt vajat szórd meg a liszttel, és alacsony lángon, 2–3 percen át folyamatosan kevergesd. Ezután önts bele 100 ml tejet, és továbbra is alacsony lángon, kézi habverővel kevergesd úgy, hogy a liszt ne csomósodjon össze. Öntsd bele a maradék 150 ml tejet is, és továbbra is alacsony lángon kevergesd 4–6 percen át, egészen addig, amíg a szósz besűrűsödik, és elveszíti lisztes állagát és ízét. Végül szórd a szószhoz a nagy lyukú reszelőn lereszelt cheddar sajtot is, és körülbelül 1 percig melegítsd alacsony lángon, hogy a sajt megolvadjon benne. Vedd le a tűzről a kész sajtmártást, és sózd meg.
A megsült hasábburgonyát szedd ki egy tányérra a tepsiből, öntsd rá a kész sajtszószt, és azonnal tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal