Sült feta sajt
- 15 percKonyhaidő
- 50 percNincs tennivaló
- 65 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- ½x közepes paradicsom (kb. 60 g)
- 30 g fehér búzafinomliszt (a munkafelület belisztezéséhez)
- 1x feta sajt kocka (200 g)
- 300 g leveles tészta (vagy 1 kész kinyújtott tésztalap*)
- 2 teáskanál paradicsompüré
- 2 teáskanál szárított provence-i fűszerkeverék
- 1x tojás (M-es méret)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Először hevítsd a sütőt 180 °C-ra, készíts elő sütőlapot és béleld ki sütőpapírral.
A paradicsomot vágd vékony szeletekre.
Szórd meg liszttel a gyúródeszkát és nyújtsd ki a tésztát kb. 20 cm × 30 cm-re. A rövidebb oldalának bal szélétől rakd szét a fetát úgy, hogy a tészta szélét rálehessen hajtani.
A feta sajton kend szét a paradicsompürét, szórd meg fűszerrel, sóval, borssal, majd a tetejére rakd rá a paradicsomszeleteket úgy, hogy befedjék a fetát. Hajtsd rá a tészta széleit minden oldalon, végül tekerd össze és tedd a sütőlapra.
Egy tálkában verd fel a tojást, majd kend meg vele a tésztát.
Süsd 45–50 percig 175–180 °C-on.
*Ebben az esetben nem kell nyújtani.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal