KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Összetevők

4 adag

Elkészítés

1

Először hevítsd a sütőt 180 °C-ra, készíts elő sütőlapot és béleld ki sütőpapírral.

2

A paradicsomot vágd vékony szeletekre.

3

Szórd meg liszttel a gyúródeszkát és nyújtsd ki a tésztát kb. 20 cm × 30 cm-re. A rövidebb oldalának bal szélétől rakd szét a fetát úgy, hogy a tészta szélét rálehessen hajtani.

4

A feta sajton kend szét a paradicsompürét, szórd meg fűszerrel, sóval, borssal, majd a tetejére rakd rá a paradicsomszeleteket úgy, hogy befedjék a fetát. Hajtsd rá a tészta széleit minden oldalon, végül tekerd össze és tedd a sütőlapra.

5

Egy tálkában verd fel a tojást, majd kend meg vele a tésztát.

6

Süsd 45–50 percig 175–180 °C-on.

7

*Ebben az esetben nem kell nyújtani.

TIP
Feta sajt helyett használhatsz balkáni sajtot is.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára