Sült cukkini marhahússal és feta sajttal
- 18 percKonyhaidő
- 26 percNincs tennivaló
- 44 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 3 evőkanál olívaolaj
- 80 g vöröshagyma
- 300 g darált marhahús
- 2x nagyobb cukkini (2 × 350 g)
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 100 g hámozott, szeletelt paradicsom konzervből
- 1 maroknyi friss bazsalikom (nagyobb darabokra tépdesve)
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 gerezd fokhagyma (finomra reszelve)
- 80 g feta sajt
- só
- bors
Elkészítés
Először közepes lángon melegíts meg egy serpenyőben 3 evőkanál olajat.
A hagymát hámozd meg, vágd apróra, tedd a serpenyőbe a felmelegített olajra, és dinszteld 3–4 percig közepes lángon.
A dinsztelt hagymára tedd rá a darált marhahúst, és gyakori kevergetés mellett, közepes lángon pirítsd 5–6 percig.
Amíg sül a hús, hosszában vágd félbe a cukkinit, és kanállal jól kotord ki a magházát mindkét feléből. A magházat ne dobd ki, hanem vágd apróra.
Amint megsült a hús, tedd rá a cukkini apróra vágott magházát, a paradicsompürét, a szeletelt paradicsomot, a darabokra tépkedett bazsalikomot, a szárított oregánót, a finomra reszelt fokhagymát, a sót és a borsot. Gyakori kevergetés mellett, közepes lángon süsd 9–10 percig, amíg elpárolog a keverékből az összes víz.
Közben hevítsd a sütőt 200–210 °C-ra, és egy sütőtálat (30 cm × 40 cm) bélelj ki sütőpapírral.
Amint a húskeverék átsült, zárd el a serpenyő alatt a gázt, és a keveréket töltsd a félbevágott, kivájt cukkinikbe. Tedd a cukkiniket az előkészített sütőtálba, és szórd meg feta sajttal. Majd 15–16 percre tedd a sütőtálat a 200–210 °C-ra előmelegített sütőbe.
A kész sült cukkinit vedd ki a sütőből, és 4 tányérra szétosztva tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal