KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először közepes lángon melegíts meg egy serpenyőben 3 evőkanál olajat.

2

A hagymát hámozd meg, vágd apróra, tedd a serpenyőbe a felmelegített olajra, és dinszteld 3–4 percig közepes lángon.

3

A dinsztelt hagymára tedd rá a darált marhahúst, és gyakori kevergetés mellett, közepes lángon pirítsd 5–6 percig.

4

Amíg sül a hús, hosszában vágd félbe a cukkinit, és kanállal jól kotord ki a magházát mindkét feléből. A magházat ne dobd ki, hanem vágd apróra.

5

Amint megsült a hús, tedd rá a cukkini apróra vágott magházát, a paradicsompürét, a szeletelt paradicsomot, a darabokra tépkedett bazsalikomot, a szárított oregánót, a finomra reszelt fokhagymát, a sót és a borsot. Gyakori kevergetés mellett, közepes lángon süsd 9–10 percig, amíg elpárolog a keverékből az összes víz.

6

Közben hevítsd a sütőt 200–210 °C-ra, és egy sütőtálat (30 cm × 40 cm) bélelj ki sütőpapírral.

7

Amint a húskeverék átsült, zárd el a serpenyő alatt a gázt, és a keveréket töltsd a félbevágott, kivájt cukkinikbe. Tedd a cukkiniket az előkészített sütőtálba, és szórd meg feta sajttal. Majd 15–16 percre tedd a sütőtálat a 200–210 °C-ra előmelegített sütőbe.

8

A kész sült cukkinit vedd ki a sütőből, és 4 tányérra szétosztva tálald.

TIP
A cukkinit önmagában vagy zöldségsalátával tálalhatod. Feta sajt helyett használhatsz finomra reszelt parmezánt vagy balkáni sajtot.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára