A kosár üres
Sült csirke
- 10 percKonyhaidő
- 55 percNincs tennivaló
- 65 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Igazi vasárnapi ebéd! Csak 10 perc előkészíteni, aztán malmozhatsz a hasadon, elég kivárni, hogy szépen megsüljön.
Elkészítés
1
Hevítsd a sütőt 180 °C-ra és készíts elő egy kisebb sütőtálat (akorát, hogy a csirke éppen beleférjen – kb. 30 cm × 20 cm).
2
A csirkét mosd meg, szárítsd meg. A csirke nyaka felöli részén, a melle alá tedd be a rozmaringot, a citromot és a vajat, majd az egész csirkét sózd, borsozd meg. Össze is kötheted a lábát (lásd a képen).
3
Az előkészített csirkét tedd a sütőtálba és süsd aranybarnára kb. 50–55 percig 180–185 °C-on.
TIP
Hogy szaftosabb legyen a csirkemell, a csirkét mellével lefelé tedd a sütőtálba. Így a lé, ami kifolyik belőle, beivódik a mellébe és kevésbé szárad ki.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal