KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hevítsd a sütőt 180 °C-ra és készíts elő egy kisebb sütőtálat (akorát, hogy a csirke éppen beleférjen – kb. 30 cm × 20 cm).

2

A csirkét mosd meg, szárítsd meg. A csirke nyaka felöli részén, a melle alá tedd be a rozmaringot, a citromot és a vajat, majd az egész csirkét sózd, borsozd meg. Össze is kötheted a lábát (lásd a képen).

3

Az előkészített csirkét tedd a sütőtálba és süsd aranybarnára kb. 50–55 percig 180–185 °C-on.

TIP
Hogy szaftosabb legyen a csirkemell, a csirkét mellével lefelé tedd a sütőtálba. Így a lé, ami kifolyik belőle, beivódik a mellébe és kevésbé szárad ki.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára