KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először készítsd el a zöldséget. A hagymát hámozd meg, vágd finomra, a fokhagymát hámozd meg és vágd darabokra. A spárgát tisztítsd meg, törd le az alsó részét (kb. 2–3 cm), majd vág 2 cm-es darabokra, és válaszd szét az alsó keményebb és a fölső zsengébb részét.

2

Egy mélyebb serpenyőben kislángon melegítsd meg az olajat és dinszteld meg rajta a spárgát egy csipet sóval: először az alsó részeket dinszteld kb. 1 percig, azután a fölsőt, a fokhagyma felével együtt, kb. 30 másodpercig.

3

Majd vedd le a lángról a serpenyőt, és vedd ki belőle a spárgát. Tedd vissza a serpenyőt tűzre, a lángot tedd takarékra és 4–6 percig dinszteld a hagymát. Amint a hagyma üvegessé vált, tedd rá a fokhagyma másik felét és 2 evőkanál vajat, majd kis lángon pirítsd további 30 másodpercig.

4

Ezután állítsd közepesre a lángot, tedd a serpenyőbe a rizst és dinszteld további 1 percig. Öntsd rá a bort és főzd addig, amíg a bor elpárolog.

5

Majd önts rá 300 ml alaplevet, és mérsékelt lángon főzd, hogy az alaplé szinte teljesen felszívódjon. Majd önts rá még 100–200 ml alaplevet, és ugyanígy folytasd a főzést, amíg beivódik az összes alaplé (mindig hagyj egy kis levet rajta, és akkor öntsd rá a következő 100–200 ml-es adagot). Mindez kb. 20–25 percig tart.

6

Amikor elfogy az összes alaplé és megfő a rizs, vedd le lángról a serpenyőt és tedd a keverékbe a maradék 2 evőkanál vajat, 80 g parmezánt és a megdinsztelt spárgát. Ízlés szerint sózd, borsozd meg.

7

A rizottót oszd szét tányérokba, és minden adagra szórj a megmaradt parmezánból, azután tálald.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára