Sonkás tésztasaláta
- 15 percKonyhaidő
- 17 percNincs tennivaló
- 32 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 2 l víz
- 1x nagyobb, nyers krumpli (kb. 150 g)
- 200 g száraz búza csőtészta (főzés előtt mérve)
- 100 g fagyasztott borsó
- 200 g sertés sonka (más sonkával is helyettesíthető)
- 2 evőkanál friss petrezselyemlevél
- só
Elkészítés
Vegyél elő egy nagyobb fazekat, és önts bele kb. 2 l vizet. Sózd meg, és nagy lángon forrald fel.
Amíg a fazékban felforr a víz, hámozd meg és vágd kisebb kockákra a krumplit. Ezután tedd bele a fazékba, és főzd 5 percen át magas lángon.
Szórd a fazékba a tésztát is. Főzd további 10–12 percen át közepes lángon, és a főzési idő vége előtt egy perccel szórd a fazékba a borsót is.
Amíg fő a tészta és a zöldségek, kockázd fel a sonkát, vágd durvára a petrezselyemzöldet, és készítsd el az öntetet. Egy nagyobb keverőtálban keverd össze a majonézet és a joghurtot, sózd meg.
Szűrd le a megfőtt tésztát, krumplit és borsót, öblítsd le őket hideg víz alatt.
Szedd az öntetes tálba a sonkakockákat, valamint a lehűtött tésztát, borsót és krumplit. Keverd össze az egészet, ízlés szerint sózd, szórd meg a petrezselyem zöldjével, majd tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal