A kosár üres
Sertéshús golyók paradicsommártásban
- 26 percKonyhaidő
- 22 percNincs tennivaló
- 48 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Nincs ötleted, mit főzz a hétvégére magadnak vagy a családnak? Épp ezért vagyunk itt! A sertéshús golyó paradicsommártásban a legfinomabb spagettivel. Jó étvágyat hozzá!
Elkészítés
1
A hagymát vágd apróra, a fokhagymát törd át. Egy tálba tedd bele a húst, hagymát, fokhagymát, tojást, keményítőt és a petrezselymet. Ízesítsed sóval, borssal, majd az egészet kézzel dolgozd össze. A keverékből gyúrj 16 egyforma golyót.
2
Egy nagyobb és mélyebb serpenyőben melegítsd meg az olajat és nagy lángon 4–5 percig süsd a golyókat aranybarnára. Majd tedd a serpenyőbe a paradicsomot, és takarék lángon főzd 15–20 percig, hogy elpárologjon a fölösleges víz. Végül a serpenyő tartalmát ízesítsed sóval, borssal, úgy tálald.
TIP
A paradicsommártásos sertéshús golyókhoz jól illik a spagetti.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal