KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először készítsd el a sajtos-spenótos tölteléket. A hagymát vágd apróra. Ezután egy serpenyőben forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold a hagymát 3–4 percig kis-közepes lángon. Add hozzá a spenótot, vedd alacsonyra a lángot, és folyamatos keverés mellett hagyd összeesni a spenótot (1–2 perc).

2

A serpenyő tartalmát szedd át egy közepes méretű tálba, add hozzá a tejszínes krémsajtot, a majonézt, a bazsalikomot és az eidami sajtot, nyomd hozzá a fokhagymát. Villával keverd össze, majd sózd és borsozd.

3

A csirkemelleket a legvastagabb részükön vágd be, ezzel „zsebet” formázva, ahová majd a sajtos keveréket töltheted. A bevágott csirkemelleket töltsd meg a sajtos keverékkel, és fogpiszkálóval zárd össze a zsebeket. Sózd és borsozd meg az így előkészített csirkemelleket.

4

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, készíts elő egy sütőtálat (kb. 30×20 cm), és béleld ki sütőpapírral.

5

Mosd ki a serpenyőt, amelyben a spenótot készítetted. Forrósítsd fel benne a maradék olajat, és nagy lángon pirítsd benne aranybarnára a csirkemelleket (oldalanként kb. 1–2 perc). A megpirított csirkemelleket tedd át a sütőtálba, és süsd őket 170–180 °C-os hőmérsékleten 20–25 percig.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára