Sajttal-spenóttal töltött csirke
- 29 percKonyhaidő
- 29 percNincs tennivaló
- 58 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 1x nagy vöröshagyma (kb. 100 g)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 100 g friss bébispenót (vagy fagyasztott fölengedve, leszűrve)
- 100 g tejszínes sajt
- 1 evőkanál majonéz (30 g)
- 2 evőkanál friss bazsalikom (apróra vágni)
- 40 g eidami sajt (30 % zsírtartalom)
- 4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint adhatsz még hozzá)
- 4x csirkemell (4× kb.180 g)
- 1 egy csipet só
- 1 egy csipet bors
Elkészítés
Először készítsd el a sajtos-spenótos tölteléket. A hagymát vágd apróra. Ezután egy serpenyőben forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold a hagymát 3–4 percig kis-közepes lángon. Add hozzá a spenótot, vedd alacsonyra a lángot, és folyamatos keverés mellett hagyd összeesni a spenótot (1–2 perc).
A serpenyő tartalmát szedd át egy közepes méretű tálba, add hozzá a tejszínes krémsajtot, a majonézt, a bazsalikomot és az eidami sajtot, nyomd hozzá a fokhagymát. Villával keverd össze, majd sózd és borsozd.
A csirkemelleket a legvastagabb részükön vágd be, ezzel „zsebet” formázva, ahová majd a sajtos keveréket töltheted. A bevágott csirkemelleket töltsd meg a sajtos keverékkel, és fogpiszkálóval zárd össze a zsebeket. Sózd és borsozd meg az így előkészített csirkemelleket.
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, készíts elő egy sütőtálat (kb. 30×20 cm), és béleld ki sütőpapírral.
Mosd ki a serpenyőt, amelyben a spenótot készítetted. Forrósítsd fel benne a maradék olajat, és nagy lángon pirítsd benne aranybarnára a csirkemelleket (oldalanként kb. 1–2 perc). A megpirított csirkemelleket tedd át a sütőtálba, és süsd őket 170–180 °C-os hőmérsékleten 20–25 percig.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal