Sajtos toast
- 30 percKonyhaidő
- 4 percNincs tennivaló
- 34 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 darabAdagok száma
Összetevők
- 25 g cheddar
- 25 g eidami sajt (30 % zsírtartalom)
- 40 g mozzarella
- 8x szelet fehér toast kenyér
- 40 g vaj (szobahőmérsékletű)
Elkészítés
Minden sajtot reszelj durvára egy közepes méretű tálba, majd keverd össze.
A munkalapon rakd egymás mellé a toast kenyereket, és kend meg vajjal. Az ujjaddal maszírozd bele a vajat a kenyérbe, hogy kis mélyedés legyen a szeletek közepén, de ne lyukadjanak ki. A vajnak köszönhetően a kenyér úgy marad, mintha kis „tálka“ lenne. Így a sajt középen marad és nem folyik le.
4 toast kenyeret tölts meg a sajtkeverékkel, majd fedd le őket a másik 4 kenyérrel.
Mérsékelt lángon melegítsd meg a serpenyőt. Ha felmelegedett, egyenként tedd bele a kenyérszeleteket, és mindegyiket süsd 1–3 percig mindkét oldalán mérsékelt lángon.
A megsült sajtos toastokat 2 percnyi hűtés után tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal