Sajtos-sonkás melegszendvics
- 12 percKonyhaidő
- 5 percNincs tennivaló
- 17 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 2 darabAdagok száma
Összetevők
- 40 g eidami sajt (30 % zsírtartalom)
- 40 g cheddar
- 2x friss újhagyma szára
- 4x szelet kovászos kenyér (4× kb. 50 g)
- 8x sertés sonka szelet (kb. 150 g)
- 2 teáskanál vaj szobahőmérsékletű
- bors
Elkészítés
Az eidami és cheddar sajtot reszeld le nagy lyukú reszelőn, az újhagymát aprítsd fel. Melegítsd elő a melegszendvicssütőt.
Vegyél elő egy keverőtálat. Keverd össze benne a reszelt eidami és cheddar sajtot és az apróra vágott újhagymát, ízlés szerint borsozd meg.
2 szelet kovászos kenyérre fektess 2-2 szelet sonkát, kend el rajta a sajtos keveréket, majd takard le őket a maradék sonkával – így mindkét kenyérszeletre összesen 4 szelet sonka került. Mindkét szendvicset takard le a megmaradt kenyérszeletekkel, és a mindkét oldalukat vajazd meg.
Tedd a szendvicseket a felforrósított melegszendvicssütőbe, 4-5 perc alatt süsd őket aranybarnára, majd azonnal tálald őket.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal