Sajtos frittata
- 20 percKonyhaidő
- 17 percNincs tennivaló
- 37 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 4x tojás (M-es méret)
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 70 g cheddar sajt (finomra reszelve)
- 70 g camembert (finomra reszelve)
- 120 g cottage cheese
- 30 g fehér búzafinomliszt
- 30 g friss metélőhagyma (apróra vágni)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ½x nagy vöröshagyma (kb. 50 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 ml napraforgóola
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Először hevítsd a sütőt 200–205 °C-ra, és készíts elő sütőbe tehető serpenyőt.
Egy nagyobb tálban verd fel a tojásokat, tedd hozzá a tejet, a cheddar sajtot, a camebert-t és a cottage chees-t, lisztet, metélőhagymát, sót, borsot és az étkezési szódabikarbónát, majd kézi habverővel alaposan keverd össze. Ezután hámozd meg és vágd apróra a hagymát és a fokhagymát.
A serpenyőbe önts olajat, és közepes lángon melegítsd meg. Amint felforrósodik az olaj, tedd a serpenyőbe a hagymát és a fokhagymát, és dinszteld 4–5 percig. Majd vedd le a tűzről a serpenyőt, öntsd hozzá a sajtkeveréket, és lazán keverd össze.
Ezután tedd a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és süsd 14–15 percig 200–205 °C-on. Ha megsült a frittata, vágd fel igény tetszőleges adagokra, és tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal