Pulykapörkölt
- 15 percKonyhaidő
- 35 percNincs tennivaló
- 50 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 3 adagAdagok száma
Összetevők
- 2 gerezd fokhagyma
- 1x nagy vöröshagyma (kb. 90 g)
- 2 evőkanál napraforgóola
- 400 g pulykahús (kb. 2 cm-es darabokra vágva)
- 1 evőkanál őrölt édes paprika
- ¼ teáskanál őrölt csípős paprika
- 400 ml víz
- 1x nagyobb pirospaprika (kb. 2 cm-es darabokra vágva)
- 180 ml főzőtejszín (12%-os zsírtartalom)
- 2 evőkanál friss petrezselyem (apróra vágva)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
A fokhagymát törd át, a hagymát vágd finomra.
Egy nagyobb lábasban nagy lángon melegítsd meg az olajat, és pirítsd meg rajta a húst (3–4 perc). Majd tedd a lángot takarékra, tedd a fazékba a hagymát, és dinszteld még 2 percig. Végül tedd hozzá a fokhagymát, az édes és a csípős paprikát, és dinszteld további 30–60 másodpercig.
Öntsd a vizet a fazékba és állítsd nagyra a lángot. Főzd 20–25 percig vagy amíg a víz majdnem elpárolog és csak kb. 50–100 ml marad. Ekkor tedd kicsire a lángot, tedd a fazékba a pirospaprikát és a tejszínt. Mérsékelt lángon főzd 5–8 percig, hogy a paprika megpuhuljon.
Végül vedd le a fazekat a lángról, tartalmát ízesítsed sóval, borssal, tedd bele a petrezselyemlevelet, azután tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal