Poharas banofee desszert
- 12 percKonyhaidő
- 120 percNincs tennivaló
- 132 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
Összetevők
Elkészítés
Készíts elő 2 poharat (egyenként kb. 250 ml).
Majd egy nagyobb edényben verd fel a habtejszínt, kb. 2-3 perc alatt.
A vajas kekszet tedd bele egy zacskóba, és nyújtófával törd apróra. Az összetört kekszet egy kisebb tálban keverd össze az olvasztott vajjal. A keverék kb. ⅔ részét oszd szét a két pohárba, és a kekszet nyomkodd a poharak aljára.
Majd a kekszrétegen teríts szét kb. 30 g karamellizált sűrített tejet. A banánt hámozd meg, vágd vastagabb karikákra (kb. 0,5 cm), és oszd szét a poharakba. Majd tedd rá a maradék 50 g karamellizált sűrített tejet, a tetejére pedig a tejszínhabot.
Végül a tejszínhab tetejét szórd meg a maradék kekszes keverékkel. A kész banofee-t hűtsd 2 órán át, és ezután tálald. Ha nincsen ennyi időd, akkor azonnal is tálalhatod.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal