KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Készíts elő 2 poharat (egyenként kb. 250 ml).

2

Majd egy nagyobb edényben verd fel a habtejszínt, kb. 2-3 perc alatt.

3

A vajas kekszet tedd bele egy zacskóba, és nyújtófával törd apróra. Az összetört kekszet egy kisebb tálban keverd össze az olvasztott vajjal. A keverék kb. ⅔ részét oszd szét a két pohárba, és a kekszet nyomkodd a poharak aljára.

4

Majd a kekszrétegen teríts szét kb. 30 g karamellizált sűrített tejet. A banánt hámozd meg, vágd vastagabb karikákra (kb. 0,5 cm), és oszd szét a poharakba. Majd tedd rá a maradék 50 g karamellizált sűrített tejet, a tetejére pedig a tejszínhabot.

5

Végül a tejszínhab tetejét szórd meg a maradék kekszes keverékkel. A kész banofee-t hűtsd 2 órán át, és ezután tálald. Ha nincsen ennyi időd, akkor azonnal is tálalhatod.

TIP
A habtejszínbe őrölt fahéjat is keverhetsz.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára