Pikáns tofu
- 21 percKonyhaidő
- 14 percNincs tennivaló
- 35 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
Elkészítés
Először készítsd el a pácot: egy közepes méretű edénybe öntsd bele a napraforgóolajat, a szójaszószt, a chilipelyhet, a sót és a borsot. Jól keverd össze.
A tofut darabold 1,5×1,5 cm-es kockákra. A feldarabolt tofut tedd a marinádba, és jól forgasd bele, hogy a pác bevonja. Ezután tedd a tálat és tartalmát a hűtőszekrénybe, és hagyd a tofut legalább 15 percen át pácolódni.
Amíg a tofu pácolódik, vágd vékony karikákra az újhagymát.
A szükséges idő letelte után vedd ki a tofus tálat a hűtőből, és szárazon forrósítsd fel egy közepes méretű serpenyőt. Ezután öntsd a serpenyőbe a pácolt tofut és a tálban maradt marinádot is. Süsd 8-10 percen át közepesen nagy lángon.
A kész tofut szedd tányérra, szórd meg a felvágott újhagymával és a szezámmaggal, és azonnal tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal