Parmezános-bazsalikomos pórékrémleves
- 20 percKonyhaidő
- 15 percNincs tennivaló
- 35 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Elkészítés
A póréhagymát vágd fel körülbelül 1 cm vastag karikákra, a krumplit hámozd meg és vágd fel körülbelül 1×1 cm-es darabokra. A fokhagymát tisztítsd meg.
Vegyél elő egy fazekat, öntsd bele a napraforgóolajat, és közepes lángon forrósítsd fel.
Amint az olaj felforrósodott, tedd a fazékba a póréhagyma-darabokat és a megtisztított fokhagymát. Közepes lángon pirítsd 6–7 percig.
Add hozzá a kockára vágott krumplit, öntsd hozzá az alaplevet és a tejszínt, sózd és borsozd, majd 10–15 percig főzd közepes lángon, amíg a krumpli megpuhul.
Miközben fő a leves, reszeld finomra a parmezánt.
Kapcsold ki a tűzhelyet a fazék alatt, tedd bele a bazsalikomot és a vajat, majd a fazék tartalmát turmixold össze egy botmixerrel.
A simára turmixolt levest oszd tényérokba, mindegyik adagot szórd meg a parmezánnal, és tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal