Parfait
- 28 percKonyhaidő
- 120 percNincs tennivaló
- 148 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 3 adagAdagok száma
Összetevők
- 500 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 37 g vanília pudingpor
- 60 g fehér kristálycukor
- 180 g érett banán (meghámozni)
- 8 g vaníliás cukor
- 350 g zsíros túró
- 80 g tetszés szerinti világos vajkeksz
Elkészítés
Készíts elő 3 darab 200 ml-es üvegpoharat.
Egy magasabb edényben keverd össze a tejet, a vanília pudingport és a cukrot. Ha a cukor elolvadt, öntsd a puding keveréket egy lábasba, és állandó kevergetés mellett főzd 10–12 percig közepes lángon. Amint besűrűsödik a puding, zárd el a gázt, és a pudingos lábast tedd a munkaasztalra.
Ezután készítsd el a túrókrémet: egy magasabb keverőedénybe tedd bele a meghámozott banánt és a vaníliáscukrot, majd botmixerret turmixold finomra. Ehhez keverd hozzá a túrót.
Egy tálkába darabold bele a kekszet.
Végül rakj rétegeket a poharakba: az aljára mindig egy réteg tört kekszet tegyél, majd egy réteg pudingot, és a tetejére egy réteg túrós keveréket. A rétegelést ismételd meg. Ha megtöltötted a poharakat, legalább 2 órára tedd őket a hűtőbe.
A parfét a hűtési idő elteltével tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal