Paradicsomszószos penne
- 20 percKonyhaidő
- 16 percNincs tennivaló
- 36 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
Összetevők
- 160 g száraz fehérbúza penne tészta
- 1x nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 g koktélparadicsom
- 2 evőkanál napraforgóola
- 80 ml fehérbor
- 400 g hámozott, szeletelt konzervparadicsom
- 2 teáskanál fehér kristálycukor
- 10 g friss bazsalikom (levelek)
- 1 teáskanál só
Elkészítés
Egy fazékban forralj vizet a tésztának. Amint a víz forrni kezd, tedd közepesre a lángot, sózd meg a vizet, majd tedd bele 6–8 percre a tésztát.
Amíg fő a tészta, vágd apróra a hagymát és durvára a fokhagymát. A koktélparadicsomot vágd negyedekre. Egy mélyebb serpenyőben melegítsd meg az olajat és kislángon dinszteld rajta a hagymát 4–5 percig.
Amint a hagyma megüvegesedik, tedd bele a fokhagymát és a koktélparadicsomot, majd dinszteld 30–60 másodpercig takarék lángon. Majd öntsd rá a bort, és nagylángon hagyd kb.1 percig párolódni. Utána tedd a serpenyőbe a konzervparadicsomot, és főzd még 6–8 percig mérsékelt lángon.
Majd add hozzá a cukrot, és az egészet keverd össze. Amint a cukor megolvad, vedd le a serpenyőt a tűzről, és keverd hozzá a megfőtt pennét. A tésztát keverd össze a paradicsomszósszal, tegyél rá bazsalikomlevelet, úgy tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal