Paradicsomszószos csirkemell
- 15 percKonyhaidő
- 10 percNincs tennivaló
- 25 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 3 adagAdagok száma
Összetevők
Elkészítés
Először is vegyél elő egy mélyebb serpenyőt. Öntsd bele az olajat, és közepes lángon forrósítsd fel.
Sózd és borsozd meg a csirkét, és a forró olajban közepes-nagy lángon pirítsd meg (oldalanként 2–3 perc alatt).
Eközben vágd apróra a hagymát, és nyomd át fokhagymanyomón a fokhagymát.
A megpirított csirkét vedd ki a serpenyőből, és tedd félre. Vedd a lángot alacsony-közepes fokozatra, tedd a hagymát a serpenyőbe, és pirítsd 3–4 percig. Ezután add hozzá a fokhagymát és a paradicsomszószt is, melegítsd fél-egy percen át. Végül öntsd fel a tejszínnel a mártást.
Helyezd a mártásba a megpirított csirkemellet, és közepes lángon főzd 5–10 percen át.
Cukrozd meg, sózd és borsozd, majd keverd össze.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal