KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Egy nagyobb fazékban forralj vizet a spagettihez. Ha a víz forrni kezd, tedd közepesre a lángot, a vizet sózd meg, tedd bele a spagettit és főzd 8–10 percig „al dente“. Ha megfőtt a tészta, tegyél félre 100 ml-t abból a vízből, amiben főtt a spagetti, majd szűrd le a tésztát.

2

Amíg fő a tészta, vágd a hagymát apróra, a fokhagymát durvára és a koktélparadicsomot negyedekre.

3

Egy mélyebb serpenyőben melegítsd meg az olajat és mérsékelt lángon dinszteld a hagymát üvegesre 4–5 percig. Majd tedd bele a fokhagymát és a koktélparadicsomot, és dinszteld 30–60 másodpercig mérsékelt lángon.

4

Majd öntsd rá a bort, a lángot állítsd nagyra és hagyd a mártást 3–4 percig besűrűsödni.

5

Tedd hozzá a konzerv paradicsomot és főzd 6–8 percig mérsékelt lángon. Majd szórd bele a cukrot és keverd meg, hogy felolvadjon (10–20 másodperc).

6

Öntsd bele a serpenyőbe a spagetti félretett főzővizét, nyomd össze a paradicsomot és főzd 4–6 percig, hogy a mártás besűrűsödjön. Közben aprítsd fel a mozzarellát.

7

Majd vedd le a tűzről a paradicsomos keveréket, tedd rá a kész spagettit és a bazsalikomlevelet, ízesítsed sóval, borssal, és keverd össze az egészet. Apróra darabolt mozzarellával tálald.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára