Paradicsomos spagetti
- 28 percKonyhaidő
- 18 percNincs tennivaló
- 46 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
Összetevők
- 300 g száraz búza spagetti
- 1x nagy vöröshagyma (kb. 120 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g koktélparadicsom
- 2 evőkanál napraforgóola
- 80 ml fehérbor
- 400 g szeletelt paradicsomkonzerv
- 2 teáskanál fehér kristálycukor
- 125 g mozzarella
- 10 g friss bazsalikom (apróra vágva)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Egy nagyobb fazékban forralj vizet a spagettihez. Ha a víz forrni kezd, tedd közepesre a lángot, a vizet sózd meg, tedd bele a spagettit és főzd 8–10 percig „al dente“. Ha megfőtt a tészta, tegyél félre 100 ml-t abból a vízből, amiben főtt a spagetti, majd szűrd le a tésztát.
Amíg fő a tészta, vágd a hagymát apróra, a fokhagymát durvára és a koktélparadicsomot negyedekre.
Egy mélyebb serpenyőben melegítsd meg az olajat és mérsékelt lángon dinszteld a hagymát üvegesre 4–5 percig. Majd tedd bele a fokhagymát és a koktélparadicsomot, és dinszteld 30–60 másodpercig mérsékelt lángon.
Majd öntsd rá a bort, a lángot állítsd nagyra és hagyd a mártást 3–4 percig besűrűsödni.
Tedd hozzá a konzerv paradicsomot és főzd 6–8 percig mérsékelt lángon. Majd szórd bele a cukrot és keverd meg, hogy felolvadjon (10–20 másodperc).
Öntsd bele a serpenyőbe a spagetti félretett főzővizét, nyomd össze a paradicsomot és főzd 4–6 percig, hogy a mártás besűrűsödjön. Közben aprítsd fel a mozzarellát.
Majd vedd le a tűzről a paradicsomos keveréket, tedd rá a kész spagettit és a bazsalikomlevelet, ízesítsed sóval, borssal, és keverd össze az egészet. Apróra darabolt mozzarellával tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal