Paradicsomleves
- 16 percKonyhaidő
- 40 percNincs tennivaló
- 56 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Elkészítés
Először is melegítsd elő a sütőt 220–225°C-ra, és vegyél elő egy legalább 20×30 cm-es sütőformát.
Hámozd meg és reszeld finomra a fokhagymát, a friss paradicsomot negyedeld fel, a hagymát pedig hámozd meg és vágd nagyobb darabokra. A feldarabolt hozzávalókat tedd a sütőformába a darabolt paradicsommal, a paradicsompürével és az olívaolajjal együtt. Tedd a sütőformát a sütőbe, és 220–225°C-on süsd a keveréket 30–35 percig. Körülbelül 25 perc után öntsd hozzá a levest is.
Ha a zöldségek megsültek, vedd ki a sütőformát a sütőből, és öntsd át a tartalmát egy magasabb falú keverőedénybe. Sózd és borsozd, add hozzá a bazsalikomot és a vajat. Botmixerrel keverd az egészet simára.
A kész levest oszd adagokra, és tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal