Omlett tejszínes krémsajttal
- 11 percKonyhaidő
- 7 percNincs tennivaló
- 18 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 1 adagAdagok száma
Elkészítés
Omlett tejszínes krémsajttal A tojásról órákon át tudunk dicshimnuszokat zengeni. A két kezünkön sem tudnánk megszámolni, hogy mennyi szuper és egészséges finomságot lehet belőle készíteni. Közülük az egyik ez a krémsajtos omlett. Próbáld ki te is! Először is melegítsd elő a sütőt 200–205°C-ra, és vegyél elő egy sütőben is használható serpenyőt.
Egy kisebb tálkába üsd bele a tojásokat, adj hozzá 30 ml tejet, sózd és borsozd, majd verd jó habosra.
Utána a serpenyőben nagy lángon forrósítsd fel az olajat és a vajat. Ha a zsiradék már forró, öntsd a serpenyőbe a tojásos keveréket is, és körkörös mozdulatokkal segítsd, hogy egyenletesen elterüljön a serpenyőben.
Tedd a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és az omlettet süsd 200–205 °C-on 4-5 percig.
Eközben egy kisebb tálkában keverd össze a tejszínes krémsajtot, a metélőhagymát, a megmaradt tejet. Sózd, borsozd és keverd jól össze.
Ha az omlett megsült, vedd ki a serpenyőt a sütőből. Az omlettet kend meg a krémsajttal, tekerd fel, vedd ki egy tányérra, és tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal