KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Vegyél elő egy nagyobb fazekat, töltsd meg kiadós mennyiségű vízzel, és forrald fel benne a vizet.

2

Amint a víz forrni kezd, tedd bele a pennetésztát, és közepes lángon főzd 8–12 percig.

3

Miközben a penne fő, tisztítsd meg a hagymát és a fokhagymát, vágd őket apróra. A parmezánt finom reszelőn reszeld meg.

4

Ha a penne megfőtt, a főzővízből vegyél ki 1 bögrényi* vizet, és tedd félre. Szűrd le a pennét.

5

Vegyél elő egy nagyobb serpenyőt, melegítsd fel benne az olajat, és közepesen nagy lángon pirítsd meg a hagymát, ami körülbelül 3-4 percet vesz igénybe.

6

Tedd a serpenyőbe a szeletekre vágott fokhagymát, a szárított oregánót és a paradicsompürét is, további fél-egy percen át melegítsd. Ezután add hozzá a tejszínt és a tészta főzővizét is, és 5–10 percig forrald nagy lángon, amíg a mártás be nem sűrűsödik.

7

A kész mártást még a serpenyőben ízesítsd cukorral, sóval és borssal, majd add hozzá a főtt pennetésztát, és keverd össze.

8

A kész tésztát oszd tényérokba, mindegyik adagot szórd meg a parmezánnal, és tálald.

9

*Egy bögrényi mennyiség kb. 250 ml-rel egyenlő.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Maťa
17. május 2023

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára