Olaszos tészta
- 20 percKonyhaidő
- 20 percNincs tennivaló
- 40 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 3 adagAdagok száma
Összetevők
- 200 g száraz fehérbúza penne tészta (más fajta is használható)
- 1x nagy vöröshagyma (kb. 100 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 60 g parmezán
- 3 evőkanál napraforgóola
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 70 g paradicsompüré (kis doboz)
- 250 ml főzőtejszín (12%-os zsírtartalom)
- 1 teáskanál fehér kristálycukor
- só
- bors
Elkészítés
Vegyél elő egy nagyobb fazekat, töltsd meg kiadós mennyiségű vízzel, és forrald fel benne a vizet.
Amint a víz forrni kezd, tedd bele a pennetésztát, és közepes lángon főzd 8–12 percig.
Miközben a penne fő, tisztítsd meg a hagymát és a fokhagymát, vágd őket apróra. A parmezánt finom reszelőn reszeld meg.
Ha a penne megfőtt, a főzővízből vegyél ki 1 bögrényi* vizet, és tedd félre. Szűrd le a pennét.
Vegyél elő egy nagyobb serpenyőt, melegítsd fel benne az olajat, és közepesen nagy lángon pirítsd meg a hagymát, ami körülbelül 3-4 percet vesz igénybe.
Tedd a serpenyőbe a szeletekre vágott fokhagymát, a szárított oregánót és a paradicsompürét is, további fél-egy percen át melegítsd. Ezután add hozzá a tejszínt és a tészta főzővizét is, és 5–10 percig forrald nagy lángon, amíg a mártás be nem sűrűsödik.
A kész mártást még a serpenyőben ízesítsd cukorral, sóval és borssal, majd add hozzá a főtt pennetésztát, és keverd össze.
A kész tésztát oszd tényérokba, mindegyik adagot szórd meg a parmezánnal, és tálald.
*Egy bögrényi mennyiség kb. 250 ml-rel egyenlő.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal