A kosár üres
Mascarpone krém
- 8 percKonyhaidő
- 41 percNincs tennivaló
- 49 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 8 adagAdagok száma
Ha még nem kaptad meg a fizetésedet, próbáld ki ezt a vajkrém receptet! Nagyon olcsó, és tényleg finom! És ha épp nincs kéznél fagyasztott vagy friss gyümölcs, semmi gond, megteszi a befőtt is a kamrából.
Összetevők
8 adag
- 500 g mascarpone (vagy vajkrém)
- 90 g porcukor
- 250 ml habtejszín (31 % zsírtartalom)
- 350 g fagyasztott málna (friss is lehet)
- 40 g fehér kristálycukor
- 2 evőkanál víz
- citromlé
Elkészítés
1
Először készítsd el a főtt gyümölcsöt. Egy kisebb lábasba tedd bele a málnát, a vizet és a cukrot. Takarék lángon főzd 14-18 percig, amíg a gyümölcs besűrűsödik. Ezután vedd le a tűzről, majd hűtsd ki a hűtőben.
2
Egy nagyobb edényben elektromos habverővel verd fel a mascarponét a porcukorral kemény állagúra (1–3 perc).
3
Majd apránként öntsd hozzá a habtejszínt és keverd 3–4 percig, hogy a keverék besűrűsödjön.
4
A kész krém felhasználható torta díszítésére (mennyisége kb. egy 22 cm-es átmérőjű tortához elég), vagy mint receptünkben, könnyű desszertként málnakrémmel vagy más főtt gyümölccsel fogyasztható.
TIP
A krém meleg gyümölcshöz is tálalható - nem kell előre elkészíteni ahhoz, hogy egyszerre lehessen tálalni.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal