KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Összetevők

5 adag

Elkészítés

1

Először készítsd el a tésztát a csomagoláson látható útmutató szerint, de főzd 1 perccel rövidebb ideig. Ha megfőtt a tészta, szűrd le és tedd félre.

2

Ugyanebben a fazékban készíts besamelszószt: olvassz fel benne 30 g vajat, add hozzá a lisztet, és alacsony lángon 2–3 percig pirítsd. Ezután önts hozzá 100 ml tejet, forrald és keverd, amíg a szósz sima és csomómentes lesz. Öntsd fel a maradék tejjel, és hagyd főni a szószt további 2–3 percig, hogy besűrűsödjön.

3

Ha a szósz besűrűsödött, add hozzá az ömlesztett sajtot is, és keverd el benne. Szórd bele az eidami sajtot és a cheddar sajtot is, várd meg, amíg elolvadnak.

4

Vedd le a fazekat a tűzhelyről, keverd bele a megfőtt tésztát, és sózd meg.

5

Most melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vegyél elő egy sütőtálat (kb. 30×40 cm).

6

A sajtos-tésztás keveréket öntsd a sütőtálba, és egy serpenyőben közepes lángon olvassz fel 20 g vajat. Ha felolvadt, add hozzá a paprikát és a zsemlemorzsát is, keverd össze. Ha a keverék összeállt, vedd le a tűzről, és szórd meg vele a sajtos-tésztás keveréket.

7

175–180 °C-os hőmérsékleten 15–20 percig süsd.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára