Mac 'n' cheese
- 22 percKonyhaidő
- 48 percNincs tennivaló
- 70 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 5 adagAdagok száma
Összetevők
- 250 g száraz búza csőtészta (vagy más, tetszés szerint)
- 50 g vaj
- 2 evőkanál fehér búzafinomliszt
- 750 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 150 g feldolgozott sajt
- 100 g cheddar (durvára reszelve)
- 100 g eidami sajt (durvára reszelve)
- 30 g zsemlemorzsa
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál só
Elkészítés
Először készítsd el a tésztát a csomagoláson látható útmutató szerint, de főzd 1 perccel rövidebb ideig. Ha megfőtt a tészta, szűrd le és tedd félre.
Ugyanebben a fazékban készíts besamelszószt: olvassz fel benne 30 g vajat, add hozzá a lisztet, és alacsony lángon 2–3 percig pirítsd. Ezután önts hozzá 100 ml tejet, forrald és keverd, amíg a szósz sima és csomómentes lesz. Öntsd fel a maradék tejjel, és hagyd főni a szószt további 2–3 percig, hogy besűrűsödjön.
Ha a szósz besűrűsödött, add hozzá az ömlesztett sajtot is, és keverd el benne. Szórd bele az eidami sajtot és a cheddar sajtot is, várd meg, amíg elolvadnak.
Vedd le a fazekat a tűzhelyről, keverd bele a megfőtt tésztát, és sózd meg.
Most melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vegyél elő egy sütőtálat (kb. 30×40 cm).
A sajtos-tésztás keveréket öntsd a sütőtálba, és egy serpenyőben közepes lángon olvassz fel 20 g vajat. Ha felolvadt, add hozzá a paprikát és a zsemlemorzsát is, keverd össze. Ha a keverék összeállt, vedd le a tűzről, és szórd meg vele a sajtos-tésztás keveréket.
175–180 °C-os hőmérsékleten 15–20 percig süsd.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal