KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Egy nagyobb fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olajat. A forró olajba tedd bele az apróra vágott hagymát, és közepes lángon pirítsd 3–4 percig.

2

Ezután a hagymához fokhagymanyomóval nyomj hozzá 4 gerezd fokhagymát. Add hozzá a paradicsompürét, a garam masalát és a curryfűszert, pirítsd 1–1,5 percig. Öntsd bele a fazékba a konzerv paradicsomot és 800 ml zöldséglevest is. Add hozzá a vöröslencsét és a chiliport, Főzd közepes lángon addig, amíg a lencse megpuhul. Ez 15–20 percig tart. Ízlés szerint hígítsd fel a levest az erőlevessel, sóval és borssal ízesítsd.

3

Ha a leves megfőtt, oszd szét tányérokba. Tálalás előtt mindegyik adagra csepegtess lime-levet, díszítsd görög joghurttal és finomra vágott, friss korianderrel.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Edita Jindráková
06. november 2022

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára