Lencseleves
- 12 percKonyhaidő
- 22 percNincs tennivaló
- 34 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 2 evőkanál napraforgóola
- 1x nagy vöröshagyma (apróra vágva)
- 4 gerezd fokhagyma (meghámozni)
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
- 1 teáskanál curry
- 400 g hámozott, szeletelt konzervparadicsom
- 900 ml zöldségalaplé (vagy ugyanannyi víz jó minőségű húslevessel)
- 200 g vöröslencse száraz állapotban
- ¼ teáskanál őrölt chili (kihagyható)
- 1x 2 közepes lime leve (vagy 1 közepes citrom)
- 2 evőkanál friss koriander (apróra vágni)
- 8 evőkanál fehér görög joghurt (10%-os zsírtartalom)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Egy nagyobb fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olajat. A forró olajba tedd bele az apróra vágott hagymát, és közepes lángon pirítsd 3–4 percig.
Ezután a hagymához fokhagymanyomóval nyomj hozzá 4 gerezd fokhagymát. Add hozzá a paradicsompürét, a garam masalát és a curryfűszert, pirítsd 1–1,5 percig. Öntsd bele a fazékba a konzerv paradicsomot és 800 ml zöldséglevest is. Add hozzá a vöröslencsét és a chiliport, Főzd közepes lángon addig, amíg a lencse megpuhul. Ez 15–20 percig tart. Ízlés szerint hígítsd fel a levest az erőlevessel, sóval és borssal ízesítsd.
Ha a leves megfőtt, oszd szét tányérokba. Tálalás előtt mindegyik adagra csepegtess lime-levet, díszítsd görög joghurttal és finomra vágott, friss korianderrel.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal