A kosár üres
Lencseleves
- 15 percKonyhaidő
- 30 percNincs tennivaló
- 45 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 3 adagAdagok száma
Összetevők
3 adag
- 1x nagy vöröshagyma (kb. 100 g)
- 2x közepes sárgarépa (2× kb.80 g)
- 2 evőkanál napraforgóola
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt édes paprika
- 2 evőkanál fehér búzafinomliszt
- 2x szárított babérlevél
- 1,2 l zöldségalaplé (vagy ugyanannyi víz jó minőségű húslevessel)
- 200 g barna lencse
- 2 teáskanál fehér kristálycukor
- 2 teáskanál ecet (elhagyható)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
1
Először vágd apróra a hagymát, és kis kockákra a sárgarépát.
2
Egy nagyobb fazékban forrósítsd fel az olajat, és közepes lángon pirítsd meg rajta a hagymát (3-4 perc alatt). Ezalatt nyomd át a fokhagymát fokhagymanyomón.
3
Ha a hagyma elkészült, add hozzá a fokhagymát, a paprikát, a lisztet és a babérlevelet. Pirítsd további 1-2 percig, majd öntsd fel a zöldséglevessel. Add hozzá a lencsét és a répát, fedd le, és főzd közepes lángon 24-28 percig, amíg a lencse megpuhul.
4
Ha elkészült, vedd le a tűzről. Ízesítsd cukorral és ecettel, sózd és borsozd, majd tálald.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal